”Nyheterna” den 20 oktober

Här följer en notis om TV4s morgonnyheter den 20 oktober.

I en knappt sex minuter lång sändning hinns det med två inslag som handlar om att åtal förmodligen väntar personer som går emot de globalistiska narrativen och agendorna, Steve Bannon och Jair Bolsonaro. I Bannons fall så handlar det om att han riskerar att ”straffas” (ett perfekt ordval) för ”sin vägran att vittna i utredningen kring stormningen av Kapitolium”. Han riskerar upp till ett års fängelse för att han vägrar att vittna i en utredningen om händelsen. Men angående anledningen till varför han ska vittna sades inte ett ord. Var han där? Vad är det han förmås veta om händelsen? Det är märkligt att bara helt utelämna det. I Bolsonaros fall slås en textrubrik upp: ”Presidenten hotas av mordåtal för sin coronastrategi.” Rubriken allena bör man stanna upp och fundera på. Anklagelsen mot honom är att han inte köpte in vaccin ”trots att det fanns tillgängligt”. En utredning pågår nu mot honom för detta, och ordföranden för utredningen intervjuades i inslaget. Denne sa att Bolsonaro var för vaccin som saknar vetenskaplig grund. Bolsonaro var alltså inte för att köpa in ”rätt” vaccin, verkar det som. Han anklagades också för annat, som att han ”var emot munskydd”. För det samlade är alltså anklagelsen mord. Jag tänker inte här ge mig in i coronadiskussionen, men ”nyheten” innehåller ett meddelande till ansvariga styrande som inte har/hade ”rätt” coronastrategi, de ska låtas förstå vad som väntar (och jag antar att läsaren förstår vad ”rätt” betyder”). Inslaget lyfte inget annat perspektiv på saken, som till exempel Bolsonaros egna. Det flög förbi som att som det som sades skulle ha varit något självklart, allting i sin ordning.

Den första ”nyheten”, om Bannon, är såklart märklig. Eftersom det inte sägs ett ord om vilken hans inblandning skulle vara så är det konstigt att lyfta det överhuvudtaget, och han har ju inte heller åtalats ännu (när inslaget sändes i alla fall). Han riskerar åtal. Det finns en iver här att lyfta fram Bannon som en skurk, trots att inslaget inte erbjuder något egentligt innehåll. Samma sak med Bolsonaro, det är svårt att utifrån inslaget få en bra bild av vad han ens skulle ha gjort för fel och ännu mer hur det kan leda till rubriker om mord. Ändå gick kanske halva sändningen åt till dessa inslag.

Inslagen har som sagt knappt något innehåll, och det lilla som sägs är osammanhängande. De flyger förbi med rubriker som ”mord” och ”åtal”, och namn som Bolsonaro och Bannon ska förknippas med dem. Trump fick man in också. De globalistiska narrativen ska inpräntas, och också tjäna som varningar för vad som händer den som motsätter sig. Det var ”nyheterna” den 20 oktober 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *